В Китай вече няма да ядат котки и кучета

Месото на котките и кучетата – стари деликатеси в Китай – може да бъде изключено от менюто на китайците въз основа на първия в страната закон срещу малтретиране на животните, предаде АФП, позовавайки се на местни медии.

В случай, че законопроектът бъде приет, хората, които хапват месото на едно от двете животни, може да се изправят пред глоби в размер до 5 000 юана (730 долара) и до 15 дни лишаване от свобода.

Според закона, „организациите“, замесени в консумацията на месото на двете животни, ще бъдат глобявани между 10 000 и 15 000 юана.

Законопроектът се намира в стадий на разработване от една година насам и не е ясно кога той ще стане закон. Възможно е това да стане през март, но понякога в Китай на даден законопроект са необходими години, за да бъде той одобрен.

http://world.actualno.com/news_281537.html

1 comment to В Китай вече няма да ядат котки и кучета

  • Аз смятам че не трябва да бъде прекратявао зачитането на тази традиция, но трябва да въведат закон който да забранява само мъчителното клане и одиране на живи кучета и котки.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>