Спряха четири коня заради допинг

в. Топспорт

Нов допинг скандал избухна на 29-те летни олимпийски игри в Пекин. От Международната федерация по конен спорт изключиха четири коня от състезанията по прескачане на препятствия – индивидуално, след като животните дадоха положителни проби за допинг.

Един от уличените в употреба на забранени стимуланти е конят Камиро на бронзовият медалист от отборната надпревара Тони Андре Хансен от Норвегия, като това вероятно ще доведе до лишаване на Норвегия от медала. От Международния олимпийски комитет коментираха лаконично, че ще се произнесат по случая в най-скоро време. Ако норвежците бъдет санкционирани, бронзовият медал ще получи отборът на Швейцария.

Останалите трима наказани ездачи са Денис Линч от Ирландия, Бернардо Алвеш от Бразилия и Кристиан Алман от Германия. От Международната федерация уточниха, че в пробите е открито веществото капсацин, което се дава за облекчаване на болки.

„Все още не е ясно как допингът е попаднал в организма на конете. Обикновено това става чрез различни мазила и лусиони“, коментира членът на ветеринарната комисия към Международната федерация по конен спорт Пол Фарингтън.

http://topsport.ibox.bg/news/id_747594860

1 comment to Спряха четири коня заради допинг

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>