Хуй вдигна 348 кг и се окичи със златото в категория 69

Ляо Хуй (Китай) спечели златния медал в категория до 69 килограма при мъжете във вдигането на тежести на Олимпийските игри в Пекин.

Китаецът с благозвучното име зае първото място с двубой от 348 килограма (158 и 190), като бе над всички и в двете движения – изхвърляне и изтласкване.

Със сребърния медал се окичи Венсела Дабая-Тиеншьо (Франция) – 338 (151 и 187), а бронзовото отличие взе Тигран Мартиросян (Армения) – също 338 (153 и 185), но с по-голямо лично тегло.


http://www.sport1.bg/sport1/node/104594

4 comments to Хуй вдигна 348 кг и се окичи със златото в категория 69

 • Яна Шишкова

  Добре де, как да не се възмущавам от идиотията на някои родни „журналисти“?
  Човекът се казва Хуей, но кой ли вече ще обърне внимание на постижението му? Не знам колко пъти трябва изобщо да натъртвам, че си струва да се види таблицата в графа „Фонетика“, та им писах на всичките, но тях ги мързи да четат.

 • Don_Horhe

  То само това да беше, с мед да ги намажеш. Има един нов сайт с прогнози за времето по цял сват – http://www.sinoptik.bg в който си личи, че абсолютно никакъв зор не са си дали хорицата, що се отнася до Китай. Още при избирането на държавите чрез анимирания интерфейс се вижда, че остров Хайнан е представен като част от Виетнам, а Тайван – като отделна държава ( http://sinoptik.bg/?tid=20&oid=400&con=4 ). Предвид официалната позиция на българската държава по проблема с Тайван, а именно, че Тайван си е китайска провинция, това мисля, че е безобразие. Но нещата не свършват тук. Когато се цъкне на Китай, появява се списък с китайски градове и срещу името на всеки температурата в момента ( http://sinoptik.bg/?tid=20&oid=400&cc=cn ). Тук вече започва истинската забава. Никога не бях чувал за градове като Вухан, Ксиан, Тянжин, Нанжинг, Чонгкинг, Ланжу и подобни. Писах им доста отдавна. Резултатът, предполагам, се досещате какъв е.

 • Пламен Кръстев

  Е да, ама факта че Хуй се окичва с медал в категория 69…

 • Яна Шишкова

  Дон Хорхе, че то за чудо и приказ тоз сайт бре, хехе.

  Пламен, мислиш, че не са търсили именно това? Но, ако наистина поразсъждаваме над така представените алюзии, чудно какво толкова е вдигал, хм…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>