ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

август 9, 2008

Младият кинорежисьор Нин Хао с нашумелия му филм „Луд камък“

в категория Актьори и Режисьори

Тези дни един китайски филм наречен „Луд камък“ обра овациите в цял Китай. Бюджетът на филма е едва пет милиона юана, но приходите му вече възлизат на над 15 милиона юана. Създателят на този филм, Нин Хао, се превърна в един от най-добрите режисьори в Китай.

29 годишният Нин Хао е роден в град Тайюен, провинция Шанси, и е от първото поколение, следствие на политиката „едно семейство – едно дете“. Докато е в средното училище, Нин Хао има дълбок интерес към рисуването и музиката и дори създава оркестър. За учителите, той е непослушен ученик. По-късно, това момче със силен характер отказва да отиде в държавна гимназия, а се записва в специално училище, където продължава да изучава изящни изкуства. През 1996 г. Нин Хао завършва гимназията и му предстои избор.

Той казва: „След като завърших гимназията, аз започнах работа в Драматичния театър в Тайюен. След една година, почувствах, че атмосферата в града е много тежка, и почти нямаше какво да правя. Аз се запитах, какво ми се прави. Тогава аз бях на 20 години. Говорих със семейството си и им казах, че не мога да остана там повече и трябва да се развивам на друго място. В началото, родителите ми не можеха да ме разберат, но после баща ми ми даде два хиляди юана и се съгласи да изляза от театъра.“…

Цялата статия четете тук: http://bulgarian.cri.cn/1/2006/10/10/1@43495.htm

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.