Над 18 600 човека затрупани само в един град…

News.dir.bg

Властите в Китай обявиха, че 18 645 души са затрупани под разрушени сгради в град Мянян, който е близо до епицентъра на вчерашното разрушително земетресение в района на град Вънчуан, в югозападната провинция Съчуан.

Това предаде Ройтерс, цитирана от БТА. В Мянян е потвърдена смъртта на 3629 човека.
Според данни към момента броят на загиналите от земетресението и поредицата вторични трусове вече надхвърля 12 хиляди.

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу изрази дълбока загриженост във връзка с катастрофалното земетресение в Китай и обеща Европейският съюз да окаже помощ, ако Пекин поиска такава.

Приемете най-искрените ми съболезнования за хилядите човешки жертви, отбелязва той в послание до министър-председателя на Китай Уън Дзябао, представено от негов говорител.

Европейският съюз е готов да окаже всякаква помощ на Китай, ако бъде поискана. Експерти на Европейската комисия в областта на хуманитарната помощ са в готовност да действат, изтъква Барозу в своето послание.

http://dnes.dir.bg/2008/05/13/news2989733.html

4 comments to Над 18 600 човека затрупани само в един град…

 • Яна Шишкова

  Има вече много статии, свързани с ужасяващото земетресение в Китай…

  Не мога да предам колко ужасена се чувствам, трудно ми е дори да постна материал, свързан с тази тема. Видях да откопават дете, само като си представя как ДЕТЕ може да умре и то по толкова нелеп начин, ми се къса сърцето и нито ми се пише, нито ми се коментира.

  Дълбоки съболезнования към всички пострадали, това е неописуема трагедия, пред която всякакви думи бледнеят. Невъзстановима е щетата от загубен човешки живот, какво остава, когато това е единственото ти дете. Ужасно, наистина ужасно.

  Не вярвам в никакви добри сили от отвъдното, които да защитават хората, затова просто желая огромен кураж на целия китайски народ и най-вече на пострадалите.

 • Don_Horhe

  Това е нещо ужасно… Броят на жертвите всеки ден нараства буквално с хиляди. Думите тук са ненужни, можем само да се надяваме целият този кошмар да приключи, въпреки че ще остави неизлечими белези в душите и живота на тези хора.

 • Яна Шишкова

  А някак, като че ли между другото, споменаха за 120 000 жертви в Миенмар…

 • Don_Horhe

  Там пък е още по-голяма трагедия… Не стига, че жертвите са в пъти повече, а и така наречените „управляващи“ не пускат чужди медицински екипи да помагат, само на тайландците, а помощите, дадени от Червения кръст и други организации биват крадени от военните.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>