ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

януари 11, 2008

Китайски студент съди Майкрософт

в категория Технологии

18 сеп. 2007

Студент от Пекинския университет съди Майкрософт, твърдейки че инструментът за проверка на лицензи, използван от компанията, нарушава личното пространство на потребителите.

Лу Фън твърди, че приложението събира информация за компютъра на всеки потребител, както и лична информация без неговото съгласие. Делото беше започнато тази седмица.  Лу твърди, че Майкрософт могат да съберат информацията за компютъра, както и лична информация, и да я изпратят до техните сървъри, използвайки WGA, според доклад на Китайският Интернет Информационен Център.

Лу Фън претендира съдът да нареди на Майкрософт да създадат инструмент, който да позволява на потребителите да изтриват програмата за нотификации на WGA, да му се извинят в публикация в световен вестник, както и да му платят обезщетение от 88.28 долара.

Представителка на Майкрософт в Китай заяви, че официалната агенция на страната за новини „Xinhua“ е напълно посветена на правото на потребителите да контролират персоналната си информация.

От Майкрософт и преди са казвали, че WGA не е перфектна, и че наскоро засече копията на милиони легитимни потребители като пиратски.

http://notrial.info/news/it/1371.html

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.