ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

януари 2, 2008

Китай забранява „сексуални звуци“ в ефира

в категория Социални проблеми

Китайското правителство забрани „сексуално провокативни“ звуци в телевизионния ефир на последното си заседание, е една от последните любопитни новини.

Директивата, издадена от Държавното управление за радио, филми и телевизия, е последният от няколкото подобни опити за справяне с увеличаващото се налагане на подобни „развращаващи“ демонстрации в ефира. Подобни крути мерки бяха например свалянето от екрана на реалити предавания, показващи промяна на пола, китайския вариант на „Пълна промяна“ и други подобни в прайм тайма.

„Реклами, които подтикват към секс, както и сцени, показващи как жени се отдават на престъпен живот, са уронващи морала на обществото“, се казва в изявление, публикувано на уеб сайта на управлението вчера, за да обоснове прекратяването на предаването „Червената въпросителна“, което е посветено на престъпността.

Надзорният орган прекрати също така и предавания, чиито заглавия съдържат любопитни имена на „свързани със секса дрога, продукти или медицински организации“.

Общо 1.466 реклами на обща стойност 2 милиарда юана ($246 млн.) са били спрени при полетите на китайските авиолинии.

Изправено пред заплахата от порицание по време на 17-тия конгрес на Партията, управлението за радио, филми и телевизия засилва контрола над националния ефир. Конгресът ще решава политиката на комунистическото правителство за следващата петилетка и подобни дребни дрязги биха го отклонили от предварително начертаната линия.

По-рано правителството призова рекламодателите да изчистят рекламите си от вулгарнотта и лошия вкус и да преследват „вдъхновяващо“ съдържание, облъхнато от ценностите на социализма.

Източник: Ройтерс


http://freakanews.blogspot.com/2007/09/blog-post_27.html

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.