ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

декември 21, 2007

Китай назначи за национален селекционер бивш треньор на Цървена звезда

в категория Спорт

Пет, 2007-09-14

Бившият треньор на Цървена звезда (Белград) Владимир Петрович беше назначен за национален селекционер на Китай, като задачата му е да класира най-многолюдната страна на планетата на Световното първенство през 2010-а година в Южна Африка.

Сръбският специалист заменя на поста Ратомир Дуйкович, който вече ще води само олимпийския отбор на страната и трябва да се концентрира върху подготовката за 2008-а година.

Странното е, че Петрович и Китайската футболна асоциация подписаха договор само за една година, който изтича през септември 2008-а година. Освен в квалификациите за Световното първенство, Китай ще премери сили и в регионалния турнир на Източна Азия заедно с Япония, Република Корея и КНДР, също догодина.

Миналият месец китайската централа уволни от поста национален треньор Чжъ Гуанху, който работеше в екип с Ратомир Дуйкович, заради слабо представяне на турнира за Купата на Азия. Световните квалификации за Китай стартират на 21-и и 28-и октомври тази година в предварителния кръг срещу Мианмар (бивша Бирма).


http://www.sport1.bg/sport1/node/64947

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.