Дженерал Електрик прави инсталация за преработка на дъждовна вода в Китай

Дженерал Електрик, световен партньор на Олимпийските игри, ще осигури множество технологии за първата китайска инсталация за преработка на дъждовна вода.

Новата система ще бъде разположена на Националния стадион в Пекин, мястото на церемониите по откриване и закриване на Олимпийските игри през 2008 година.

До момента GE работи по 335 проекта, изцяло свързани с олимпийските игри в Пекин, отнасящи се до транспорта, безопасността, снабдяването с енергия и вода, здравеопазването и осветлението.

„Приносът на GE в организацията на олимпийските игри в Пекин беше значителен в много области – от строежа на площадката за откриването до инфраструктурата на града“, каза Герхард Хайберг, председател на Маркетинговата комисия на МОК.

Като глобален лидер в предоставянето на решения за околната среда, GE помага на олимпийското движение да реализира своите цели за устойчиво строителство като прилага много от своите чисти технологии.

Новата система за преработка на дъждовна вода на Националния стадион ще използва подземни басейни, които преработват до 100 тона дъждовна вода на час. От тях 80 тона могат да бъдат повторно използвани за озеленителни, пожарогасителни и почистващи дейности – директен начин да се намали консумацията на вода на стадиона.

Технологията на GE не съдържа химикали и отговаря на строгите екологични стандарти за контрол на качеството на въздуха в помещенията и на нивото на шум.

„Тези модерни технологии за обработка на водата са част от по-голям проект да помогнем на Пекин да приложи дълготрайно екологично решение за управлението на водите, както по време на игрите, така и след тях, каза Стив Бертамини, президент и главен изпълнителен директор на GE в Североизточна Азия и Китай.

GE работи в Китай от повече от 100 години и сме изключително горди, че продължаваме да подкрепяме както игрите, така и Китай в неговите усилия да прилага все по-екологични решения“.


http://www.sport1.bg/sport1/node/62118

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>