Школа «Осемте Двореца» (Ба Джай)

Вашите благоприятни местоположения

В школата Баджай (Осемте Двореца) ние определяме благоприятни и неблагоприятни посоки и местоположения за всеки човек. Всяко от четирите благоприятни местоположения носи специфични видове късмет. Дори ние разделяме посоките на най-хубава, втора, трета, четвърта по благоприятност, ние правим това само заради удобство. Наистина, всички четири местоположения са прекрасни. В един древен учебник по Фъншуей, те имат следните описания:

1. Шън-ци е най-добро направление и местоположение. Наименованието означава «произвеждащото ци». След като сте определили вашето местоположение (и направление) шън-ци, старайте се да го помните винаги. То носи късмет, свързан с парите. Ако парите са нещо, което вие искате да получите, то трябва да  намерите  вашето шън-ци, когато седите на работната маса и да гледате в тази посока.

Това ще ви направи преуспяващ човек. Шън-ци показва най-добрата част на дома, където можете да разположите вашата спалня или кабинет. Това означава и вашето най-добро географско направление, в което трябва да гледа входната врата на дома. Ако вие се занимавате с политика, това място ще принесе популярност и авторитет. Китайският източник казва, че тази посока „ще позволи да имате пет сина“.

2. Второто направление по благоприятност се казва Тиен-И. Това се превежда като „Доктор от Небето“. Този сектор на дома и тази посока ще донесат благосостояние на ниво средна класа, добри приятели и три сина! Можете да помислите, че тази енергия не е толкова благоприятна като шън-ци. Обаче в школа Ба Джай всяко едно от благоприятни посоки дава своята полза. Енергия Тиен-И е много могъща при лекуване на жителите на дома, страдащи от дълги и необясними болести. Ако ви измъчват болести трябва да активирате това направление. Можете да го направите като разположите кухненската печка с вратичката й към тази посока.

3. Трето  по благоприятност направление  се казва Ян-Нян, и се превежда като „Дълъг живот“. Тази енергия определя посока и местоположение, които създават най-хармонични отношения в семейство. Ако проблемът е семейни кавги, неспособност да имате деца (или синове), неспособност да създадете семейство, то ян-нян трябва да бъде активирано.

4. Четвърта посока с най-малка благоприятност се казва Фу-Уей. Обикновено тази посока и местоположение предлага добър живот, но не прекалено успешен от гледна точка на богатство и процъфтяване. Ако вашата входна врата гледа в посока фу-уей, или спалнята се намира в този сектор на дома, то във вашето семейство ще има повече момчета, отколкото момичета, ще има достатъчно пари. Всъщност вашата енергия фу-уей съвпада с вашето число гуа, и ако вие не можете да активирате първите три посоки заради ландшафта или други причини, то фу-уей е вашата последна опора за защита от лош късмет и неблагоприятен фън шуй.

Всяко от представените „местоположения“ е свързано със секторите на дома и посоките на света. За да определите тези сектори е нужно да наложите квадрата Луо Шу върху плана на дома. Майсторите препоръчват домовете да се стоят с правилна форма — квадратна или правоъгълна.

Неблагоприятни направления…

* Останалата част от статията четете на:

http://fengshui.bg/calculators/ba-zhai/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>