ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

ноември 8, 2007

Отварят българско неделно училище в Пекин

в категория Българите в Китай

Българско неделно училище “Св. Св. Кирил и Методий” ще бъде открито в столицата на Китай – Пекин на 4 ноември. То отваря врати за новата учебна година 2007 – 2008 година. Това съобщи за Агенция “Фокус” Велин Пасков от China Radio International в Пекин.

Желанието на основателката на училището Мира Янишевская е децата на всички българи, живеещи там, да израснат като истински граждани на света, изучаващи световните езици и култури без да забравят своя корен. Те ще имат уникалния шанс да изучават родния си език – българския, да се запознаят с богатата българска литература, да не забравят историята на България, да се докоснат до изконните български традиции и културни ценности.

Целта на българското неделно училище “Св. Св. Кирил и Методий” е българчетата в Пекин никога да не се почувстват като “дърво без корен”. Учебните часове ще се провеждат всяка неделя с изключение на ваканциите и националните празници. Ще се изучават следните предмет: Български език и литература, история на България, български обичаи и традиции, приложно творчество и занаяти, фолклор – народни песни и танци. Часовете ще се водят от специална преподавателка от България – Ст. Чаталарска и основателката на училището – Мира Янишевская. Също така ще гостуват и други лектори и учители. Очаква се да се запишат деца на възраст от 3 до 16 години.

http://edu.dir.bg/2007/10/31/news2278028.html

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.