Philips „за“ премахването на митата за китайски енергоспестяващи крушки

Royal Philips Electronics подкрепи прекратяването на анти-дъмпингови мита върху вноса на енергоспестяващи крушки от Китай, за което приканва Европейската комисия към проучване, разбираме от съобщение от компанията.

Интересното в случая е, че самата компания е лидер в производството на енергоспестяващи крушки в Европа, за чието производство притежава голяма фабрика в Полша.

Премахването на митата ще окаже положителен ефект върху по-нататъшното развитие в тази област, като стимулира иновативността в Европа. Европа трябва да се конкурира с това, в което е най-добра – това са аргументите, които предлагат от компанията.

Освен това, митата подкопават целите на ЕС за спестяване на енергия, твърдят от Philips.

Продуктът е на пазара от 6 години. По данни на компанията, една енергоспестяваща крушка изразходва 4-5 пъти по-малко електроенергия от една стандартна и използването на такива от домакинствата в ЕС ще доведе до около 70% икономия на електроенергия в ЕС.

Това е една интересна и наистина впечатляваща цифра. Предполагаме, че от компанията обаче имат предвид само електроенергията, изразходвана за осветление.

Това означава намаляване на разходите с 10 милиарда евро на година, което се равнява на 25 милиона тона въглероден диоксид, изразходването на 105 милиона барела петрол на година или годишния капацитет на 35 електроцентрали с мощност 2 хиляди гигават часа/година, твърдят от Philips.

Само един от четирите основни производители на енергоспестяващи електрически крушки в Европейския съюз (ЕС) е против премахването на митата, се посочва още в съобщението.

Автор: Емил Бонев

http://money.ibox.bg/news/id_2029580953

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>