Най-високият човек на света се ожени

2,36-метровият пастир си намери 1,68-метрова булка

Търсенето на подходяща съпруга за най-високия мъж на планетата приключи след като днес той сключи брак с жена, която едва стига до лакътя му, предадоха информационните агенции.

Високият 2,36 метра Бао Сишун се ожени за продавачката Ся Шуцзюн на традиционна церемония във Вътрешна Монголия, Северен Китай, от където са и двамата.

На снимките от сватбата се вижда как 56-годишният Бао, облечен в копринена роба, седи до 28-годишната си булка. Тя е висока едва 1,68 м., но не смята, че разликата в ръста е проблем за двамата.

Същевременно преди няколко дни стана ясно, че мебелна компания се е наела да направи безплатно обзавеждане специално за новата двойка, съобразено с ръста на Бао.

Китайският пастир, който официално бе признат от Книгата на рекордите „Гинес“ за най-високия жив мъж на планетата, избра своята съпруга чрез своеобразен кастинг, организиран миналата година.

Тогава на неговото желание да намери своя половинка се отзоваха над 60 кандидатки. Вниманието на великана обаче се спря на девойка от родния му регион Вътрешна Монголия.

28-годишната щастливка не вижда проблем във фрапиращата ръстова разлика. След месец ухажване, младоженците се харесали, като през пролетта обявиха и намерението си да се вземат, което се реализира сега.

Освен с ръста си, огромният мъж привлече общественото внимание и с доброто си сърце. Преди година той се намеси успешно в спасяването на два делфина. Благодарение на дългите си ръце, той измъкна пластмасови боклуци от коремите на животните.

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1071223

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>