„Царица на розата“ заминава за Китай

в-к ДУМА

Ученичката в 18 СОУ „Уилям Гладстон“ в София, 18-годишната Марина Свиленова, е новата „Царица на розата – Карлово 2016“. Красавицата, която изучава усилено английски и японски език, бе избрана на традиционния конкурс сред 11 претендентки за короната. Хубавата карловка стана лице и на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. Първа подгласничка на победителката стана Златомира Ублекова, а втора е Мариета Петрова. И двете момичета са на 16 години и учат в СОУ „Васил Левски“ в Карлово. Наградата на публиката спечели 17-годишната Цветелина Цачева, ученичка от същото училище.

Всичките 11 участнички в надпреварата получиха грамоти и награди.
На конкурса стана ясно, че носителката на короната „Царица на розата – Карлово 2015“ Карина Димитрова ще пътува през юни до Китай по покана на Джанг Чангцинг, президент на департамент „Китай“ в Българо-китайската асоциация за бизнес развитие. Карина вече е познато лице в Китай благодарение на рекламния филм за Пловдив и Розовата долина на Шънджънската телевизия, който бе сниман м.г. с помощта на Катя Стайкова и бе гледан от стотици милиони зрители.

За първи път в историята на конкурса „Царица на розата – Карлово“ на тържествената церемония присъстваха представители на посолството на Китай в България. „Много ще се радвам на Празника на розите на 28 май и розобера в масивите на квартал „Сушица“ да има китайски туристи“, сподели Ин Яли, съветник по културните въпроси.

За доброто настроение на публиката се погрижиха Дарина Йотова, участничка в четвъртия сезон на „Х Factor“, балет „Ера“ от Пловдив, а водещ бе актьорът Атанас Чопов.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>