„Аз и ти говорим за Китай“

Институт Конфуций-София ви кани на серия открити лекции на гост-лектори от Пекински университет за чужди езици и Нанкински университет за китайска медицина, под надслов „Аз и ти говорим за Китай“.

Всички лекции ще бъдат на английски език!

Дата: 2 ноември 2015 г., 17:00 часа

„Новата нормалност“ на китайската икономика – предизвикателства и възможности
лектор: доц. Шън И

Място: Институт Конфуций в София

Доц. Шън И е завършил магистърска степен англицистика към британския университет „Уоруик“. Има множество публикации и изследвания в областта на китайската и британската икономика, международната поличитеска икономия и др.

Неговата лекция „Новата нормалност“ на китайската икономика – предизвикателства и възможности“ ще ни даде отговори на актуални въпроси като кои са причините за бурното икономическо развитие на Китай през последните 37 години, каква е дефиницията на термините „нова нормалност“ и „стара нормалност“, кои са причините Китай да навлезе в състояния на „нова нормалност“, с какви проблеми се сблъсква понастоящем китайската икономика, какви стъпки предприема китайското правителство, за да се приспособи към „новата нормалност“ и много други.

Дата: 2 ноември 2015 г., 18:30 часа

„Икономически престъпления и икономическо наказателно право на Китайската народна република“
лектор: проф. Уан Уънхуа

Място: Институт Конфуций в София

Проф. Уан Уънхуа е заместник декан на правния факултет в Пекинския университет за чужди езици. Заемала е длъжността съдия в Народния съд на префектура Бао-ин в провинция Дзянсу. През 2006 г. прави следдокторска специализация по право в Китайския народен университет, а докторската си степен по право получава през 1999 г. в Монреалския университет, Канада.

По време на лекцията „Икономически престъпления и икономическо наказателно право на Китайската народна република“ проф. Уан Уънхуа ще разгледа понятието „икономическо престъпление“, особеностите на икономическите престъпления в Китайската народна република през последните години, съществуващите проблеми в борбата срещу икономическите престъпления и много други актуални въпроси.

Дата: 3 ноември 2015 г., 18:00 часа

„Традиционна китайска медицина – начини за опазване на здравето“
лектор: доц. Уан Синдзюн

Място: Институт Конфуций в София

Доц. Уан Синдзюн е преподавател по акупунктура и експериментална акупунктура в Нандзинския университет за китайска медицина. Завършил е бакалавърската си степен в Шандунския университет за китайска медицина и акупунктура, а магистърската и докторската си степен по акупунктура в Нандзинския университет по китайска медицина. В периода 2013-2015 г. специализира гастроентерология и хепатология в медицинския факултет на университета „Джон Хопкинс“.

Доц. Уан Синдзюн ще обърне внимание на ключовите за поддържане на здравето фактори и добри навици, сред които оптимистична нагласа и балансирано душевно състояние, редовни физически упражнения и правилна храна. Ще разберем как най-ефективно да се борим с болестите на съвремието, сред които психосоматични заболявания, сърдечносъдови заболявания, онкологични заболявания. Доц. Уан Синдзюн ще очертае границите на петте региона на дълголетието в Китай и ще разкаже как хората там постигат доброто си здраве. Ще говорим за влиянието на технологичната революция върху живота и здравето на съвременния човек и за това как да запазим хармонията с природата дори в градска среда.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>