ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

февруари 20, 2015

Чествания по повод Празника на Пролетта в 138 СОУ „Проф. Васил Златарски“

в категория БЪЛГАРО-КИТАЙСКИ ОТНОШЕНИЯ, ОБРАЗОВАНИЕ, Яна Шишкова

Яна ШИШКОВА

19.02.2015 г.

Учениците, изучаващи китайски език в 138 СОУ „Проф. Васил Златарски“,  представиха изключителен спектакъл по повод Празника на пролетта за високите гости, сред които г-жа Наталия Стоянова, кмет на район „Слатина“, директорът на Институт Конфуций от българска страна г-жа Антония Цанкова, Светлозар Желев, бивш директор в издателствата „Колибри“ и „Сиела“, настоящ директор на новооснования Национален център за книгата към НДК и мениджър на онлайн книжарницата на bgmamma.com, представители на регионалния инспекторат по образованието, учители, родители и ученици.

В програмата бе представена преводната литература от китайски език в последните десет години, учениците получиха многобройни подаръци, след като отговориха блестящо на въпросите, зададени им от екипа на Институт Конфуций-София. Последва представление на учениците от китайските паралелки, като ярко се откроиха най-мъничките „китайчета“ от 1ви до 4ти клас. Те изпяха и изтанцуваха две песни, заедно със своята китайска учителка г-ца Сие.

Четвъртата част от програмата представляваше лекция по история на китайското кино с презентации, представена от ръководителя на Института за изследване на изкуствата към БАН доц. д-р Андроника Мартонова. Публиката бе очарована от блестящия талант на „китайската Грета Гарбо“ Жуан Лин-ю.

 

Репортаж от събитието на Канал 3:

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.