ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

януари 17, 2014

Роднини на имигранти никога няма да прогресират в Китай

в категория ЛЮБОПИТНО, ПОЛИТИКА

Vesti.bg

Китайски служители, чиито брачни партньори и деца емигрират, няма да получават възможност за повишение, съобщи Ройтерс, като се позова на агенция Синхуа.

В Китай има немалко случаи, при които държавни служители, чиито съпруги, съпрузи или деца са в чужбина, използват семейните си връзки извън родината, за да прехвърлят незаконно авоари или да избягват проверки. Тези служители са наричани в Китай „голи служители“.

„Те принадлежат към група, при която има висок риск от корупция. Почти 80% от случаите на корупция и незаконно присвояване включват „голи служители“, каза Уан Хуанчун от Китайската комунистическа партия.

Според оповестените от партията правила при повишенията трябва да се набляга на „почтеността“. На служителите ще се дава възможност за бързо издигане само ако имат особени заслуги. Тези, които имат „лоша репутация в обществото“ също нямат шанс за повишение.

Преразгледаните правила за първи път лишават подобни служители от възможността за повишение. Това е поредният ход на управляващата партия, която се опитва да се справи с ширещата се корупция, коментира Ройтерс.

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.