ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

декември 24, 2013

Весели празници!

в категория Яна Шишкова

Весели празници на всички китаисти и любители на Китай!

Тази година бе основополагаща за бъдещето на българската китаистика. Установи се с размах дейността на Институт Конфуций – ВТУ, смениха се ръководителите на Институт Конфуций – София, с което се отпушиха десетки проекти и се проведоха твърде интересни инициативи. Отвориха се нови паралелки с китайски език в страната, наред с третата професионална паралелка с по 20 часа седмично китайски език в 138 СОУ „Проф. В. Златарски“ в София. Друга подобна паралелка ще сартира от догодина във Велико Търново.

За българо-китайските отношения няма да говоря, въпреки че си заслужава – няколкото огромни форума, на които присъстваха средно по 70 китайски фирми, сами по себе си говорят за засилващите се връзки между нашите страни.

Все пак е време на празници и пожелания. Затова ви желая на първо място здраве и дълъг живот. Щастие, радостни мигове на триумф в професионално отношение и дълги вечери на приятелски срещи. Желая ви мъдрост при всеки избор и непоколебимост при избора на път. Желая ви сила на волята и стремеж за борба с най-трудни предизвикателства, защото само борбеността води до изкачването на върха и само изкачването на върха води до поглед към следващите още по-величави върхове.

Благодаря ви за прекараните в блога мигове, благодаря за коментарите и доброто отношение!

Ваша,

Яна

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.