Разделиха Китай на области според цените на булките

Оказва се, че, за да се ожениш в Китай съвсем не е важно само да си влюбен. Цената на булките варира в зависимост от региона и за целта е публикувана карта в социалната мрежа Sina, съобщава вестник China Daily .

Според тази карта страната е разделена на пет зони според стойността на булките (пари или имущество, които младоженецът трябва да покаже) и е изготвена на базата на 300 конкретни примера.

Първо място в списъка зае източният мегаполис Шанхай, където средният размер на изискваното притежание е не по-малко от 1 милион юана плюс апартамент в добавка.

Чунцин пък е в дъното на списъка, в който има семейства, които дори плащат, за да омъжат дъщерите си. В резултат на това, много интернет потребители в Китай се оплакват, че не могат да си позволят да се оженят, а други затъват в дългове, за да се задомят.

Вестникът цитира примера на някой си Джу от провинция Хънан, който бил доста изненадан, когато бъдещите роднини след годежа с дъщеря им, с която младият човек имал връзка повече от две години, го помолили да плати цената за булката от 80 000 юана. В противен случай младоженецът бил заплашен с разваляне на годежа. Той бил принуден да вземе заеми от роднини и приятели, които бил в състояние да изплати чак три години по-късно.

Бракът изисква от младите хора в Китай понякога огромни разходи. 52% от жените в страната определят притежаването на собствено жилище за задължителен атрибут на брака.

Цената на самата церемония понякога достига десетки хиляди юана.

Разходите за брак в Китай за последните 30 години се увеличават според данните на интернет – ресурсите. Сватбеният „чек“ за този период е скочил от 500 на 2 милиона юана

Освен това, в Китай традиционно на сватбата роднините на младоженеца трябва да подготвят „сватовски подаръци“ за роднините на булката, а нейните роднини – зестра, чийто размер зависи от региона.

/24chasa.bg

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>