ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

февруари 19, 2007

Измами, забогатяване и престъпления на организацията Фалунгун (Фалун Дафа)

в категория Секти

2005-03-02

1. Измамените хора и вредите, които заблудите на Ли Хунджъ са причинили.

В своята книга „Джуан Фалун“, или „Завъртайки колелото на закона“, и често по време на своите „служби“, Ли Хунджъ казва, че „дъ“ (добродетелта) е бяла материя, а нейна противоположност е черната материя – дублира „карма“.

Той твърди, че: „когато проповядвам „Фалун Гун“, аз слагам колело на закона в стомаха на всеки слушател. Когато колелото се завърти по посока на часовниковата стрелка, то абсорбира енергия от космоса и я доставя до всяка част на тялото ти. По този начин то те отвежда в Рая. Когато колелото се върти обратно на часовниковата стрелка, то излъчва енергия, която помага на хората около теб. По този начин, то ги отвежда в рая.

Онези, които практикуват „Фалун Гун“ ще увеличат „добродетелите“ си и ще намалят своята „карма“, така ще пречистят тялото си с помощта на колелото на закона. И накрая, те ще достигнат „Нирвана“ и пълно удовлетворение, ще имат „вечна душа“ и ще се възнесат в „Райското царство“.“

Ли Хунджъ също така проповядва, че болестите са възмездие за „дълговете“ на хората от предишни животи, и че „причината за всичко, което се случва в този живот, се крие в предишния живот“. Той твърди, че „Лошите неща, които си направил в миналото, са продуцирали „карма“, която е причината за сегашната ти болест или трудности; и преодолявайки ги, ти всъщност изплащаш „дълговете“ си“. „Приемането на лекарства означава, че ти не вярваш, че практикуването на „Фалун Гун“ ще те излекува.“

„Ако промениш отношението си и повярваш, че практикуването на „Фалун Гун“ ще те излекува, и престанеш да приемаш лекарства, тогава някой със сигурност ще се погрижи за теб и ще те излекува.“

Ли Хунджъ заклеймява като „дяволи“ онези, които се опитват да извадят от заблуждение практикуващите, пристрастени към „Фалун Гун“, заявявайки, че именно съществуването на тези „дяволи“ е попречило на практикуващите да постигнат „пълно удовлетворение“, с което накърнили дълбоко „Фалун Дафа“.

Някои, поради манията си, развиват психически разстройства или дори се самоубиват. А някои дори извършват брутални убийства. Тези факти показват, че Ли Хунджъ не извисява духовно практикуващите, а по-скоро причинява болка на тях самите, както и на хората около тях.

Подобни примери има много и не могат да се изброят всички. Вземете за пример пациентите с психически отклонения, причинени от практикуването на „Фалун Гун“, които се лекуват в две болнични заведения в Пекин.

През 1996г. броят на подобни случаи бе 9, през 1997 г. – 10, през 1998 г. – 22, а през първата половина на 1999 г. – 16. Цифрите свидетелстват за тенденция на повишаване с всяка изминала година.

2. Натрупването на богатство – Ли Хунджъ натрупва моментално богатство чрез „Фалун Гун“.

Докато проповядва „Фалун Гун“, Ли Хунджъ сам се възхвалява като „върховен Буда“ над материалните страсти на обикновените хора. Но истинският Ли Хунджъ се оказал съвсем различен – изключително алчен за пари.

В период само от няколко години, той нарупва огромно богатство. Много от ранните му последователи потвърждават това, в началото Ли Хунджъ се опитвал да привлече последователи като се представял за лечител. От една страна, той твърдял, че лечението е безплатно, а от друга – направил „Кутия за дарения“ в дома си и карал последователите си да казват на всеки пациент да дарява над 100 юана, за да бъде допуснат до лечението.

В началото на „представянето на „фа““, Ли Хунджъ натрупал голямо богатство като провеждал уроци. Според предварителните оценки, през 1993 г. и 1994 г. той е измъкнал 1 217 300 юана от практикуващите, включително и приходите от преподаването и продажбата на книги за „Фалун Гун“ в Чанчун, които възлизат на 428 300 юана, и приходите от провеждането на уроци в цялата страна – 789 000 юана.

Уроците, които провел в Харбин, продължили само няколко дни, но цената, за да присъстваш на един от тях била цели 53 юана. От тези уроци той спечелил чисти 200 000 юана. По-късно на Ли Хунджъ му хрумнали нови идеи и проповядвал, че „за да се практикува „Фалун Гун“ добре, трябва човек да прочете книгите, да гледа видеоматериалите и да слуша записите.“

Така, чрез организациите на „Фалун Гун“, той издал огромни количества книги, касети, видеокасети и VCD, и ги продавал на практикуващите срещу 300 юана за комплект. В същото време, се хвалел, че неговият „образ на Буда “ и „значката на „Фалун Гун“ имали „чудотворна сила“ и също ги продавал.

Но това не му било достатъчно, през последните години Ли Хунджъ използва нови начини, като продажба на високи цени на костюми за практикуване, възглавнички за практикуване и луксозни книги с меки корици за „Фалун Гун“. Освен това, той продължава да мами практикуващите като измъква „дарения“ от тях по най-различни начини.

Провеждат се разследвания, за да се открие точната сума, на която възлиза богатството на Ли Хунджъ. Доказано е, че той притежава няколко луксозни апартамента, имения и лимузини в Пекин и Чанчун. Накратко, чрез „Фалун Гун“ той е натрупал огромно богатство и е избегнал плащането на огромни данъци.

3. Извършените престъпления – Ли Хунджъ и незаконните събирания, които ръководел Ли Хунджъ упорито отрича да е имал нещо общо с незаконните събирания. Но фактите доказват противното.

На 25 април 1999г. над 10 000 последователи на „Фалун Гун“ се събират незаконно около Джуннанхай – седалището на Централното правителство. Това сериозно нарушава обществения ред в района, а също и спокойстието на хората в околността.

На 2 май, когато Ли Хунджъ е интервюиран в Сидни от кореспонденти на Австралийските национални радио и телевизия, вестник „Сидни Поуст“ и Агенция Франс-Прес, той заявява: „Аз не знаех нищо предварително за случващото се в Пекин. Бях на път от САЩ за Австралия. В Бризбейн научих за ставащото.“

С тези думи той се опитва да отрече съучастието си в инцидента. В края на април, в телефонно интервю за кореспондент на „Уол Стрийт Джърнъл“ в Шанхай, Ли отново отрича съучастието си, като казва, че няма нищо общо със случилото се.

Но нека оставим фактите да говорят сами за себе си. Съществуват доказателсва, че на 24 април, един ден преди инцидента, Ли е бил в Пекин. А на 25 април, когато последователите на „Фалун Гун“ се събират около Джуннанхай, той не е бил на път от САЩ за Австралия, както твърди.

На 19 април в „Научни съчинения за младежи“, списание, издавано от Тиендзинския педагогически университет, е публикувана статия, озаглавена „Противопоставям се на практикуването на Чигун от тийнейджъри“, написана от Хъ Дзуосиу, академик в Китайската академия на науките.

В знак на протест срещу тази статия, няколко последователи на „Фалун Гун“ в Тиендзин организират стачка в Тиендзинския педагогически университет. До 22 април броят на стачкуващите последователи надвишава 3 000 души, което сериозно нарушава обичайния живот в унивреситета.

Точно по това време, Ли Хунджъ неочаквано се завръща в Китай като „бизнесмен“ с паспорт за връщане в САЩ (№ 001 106 787, виза № 003821) с полет № NW087 на Северозападните авиолинии и каца в Пекин в 5:35 часа следобед на 22 април.

В 1:30 часа следобед на 24 април той спешно заминава за Хонконг с полет CA109 на Китайските авиолинии. Той е пребивавал в Пекин общо 44 часа. Самият Ли Хунджъ е попълнил документите за влизане и излизане от страната.

На 23 април, един ден след пристигането на Ли в Пекин, Тиендзинският инцидент изведнъж ескалира и броят на стачкуващите бързо се увеличава и надхвърля 6 300 души.

Сутринта на 24 април, когато Ли все още е в Пекин, на много места за практикуване на „Фалун Гун“ в Пекин и други градове е получено нареждане последователите на „Фалун Гун“ да бъдат заведени в Джуннанхай на 25 април за „колективна практика“.

И така, на 25 април повече от 10 000 практикуващи „Фалун Гун“ се събират около Джуннанхай. По това време Ли все още е в Хонконг. В 10:15 часа вечерта на 27 април той излита от Хонконг за Бризбейн, Австралия, на борда на полет CX103 на Хонконгските катайски тихоокеански авиолинии. От горепосочените факти става ясно, че твърдението на Ли, че не знае нищо за инцидента на 25 април, изобщо не е вярно.

Сайт на Посолството на КНР в РБългария:

http://www.chinaembassy.bg/bjly/zgzt/ccccccccc/t185354.htm

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.