Денят на китайската кухня в България

2006-05-04

Неотдавна в НДК, София се проведе Деня на китайската кухня. Мероприятието бе организирано съвместно от търговско-икономическата служба при посолството на КНР в РБ и Българо-китайската камара за икономическо сътрудничество. То получи голяма подкрепа от собствениците на 68 китайски ресторанти.

По време на откриването на церемонията, китайският посланик в България г-н Юй Джънци заяви, че Културата на китайската кухня е много обширна. Благодарение на богатия си асортимент, и специфичния вкус и древната история, китайската кухня се е разпространила навсякъде по света, което се превърна в един прозорец за чуждестранните приятели към разбирането на китайската култура.

Председателят на групата за приятелството България-Китай в Българския парламент г-н Янаки Стоилов и заместник министърът на здравеопазването на РБ Матей Матеев взеха участие в дейността.

Автор: Павел

http://bulgarian.cri.cn/64/2006/05/04/1@34951.htm

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>