ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

август 6, 2012

БОК подписа договор с китайския олимпийски комитет

в категория БОЙНИ ИЗКУСТВА И СПОРТ, БЪЛГАРО-КИТАЙСКИ ОТНОШЕНИЯ

Националните олимпийски комитети на България и Китай подписаха договор за сътрудничествоо. Споразумението стана факт тази сутрин в една от залите на „Уолдорф Хилтън Хотел” в Лондон. Договорът бе подписан от Стефка Костадинова, председател на БОК и от президента на НОК на Китай Лиу Пън.

С влизането му в сила се създават много по-големи възможности за обмен на спортисти, треньори и научни кадри между двете страни.

По време на церемонията Костадинова изрази задоволството си от факта, че БОК подписва споразумение с една от най-могъщите спортни нации на планетата.

От своя страна г-н Лиу заяви, че днешният ден е важен за китайското олимпийско семейство и че тяхната страна държи изключително много на добрите взаимоотношения между двете държави. Той не пропусна да изтъкне отличните спомени, които има от България и специално от изявите на Костадинова в сектора за скок на височина. Двете страни си размениха подаръци. От името на БОК Стефка Костадинова връчи на г-н Лиу „Златна значка на БОК”, а китайците дариха миниатюрен порцеланов чайник с изобразени бягащи атлети.


http://topsport.ibox.bg/news/id_1958288055

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.