Влизат в сила нови китайски закони

Влиза в сила закон срещу прането на пари, първият по рода си в страната. Законът, приет на 31 октомври 2006 г., е насочен срещу злоупотребите, подкупите и нарушенията на реда за финансово управление. Според Китайската народна банка целта на новите регулации е да гарантира, че финансовите институции ще следят внимателно самоличността на техните клиенти и характера на подозрителните
транзакции. По данни на банката през 2005 г. полицията е разследвала близо 700 случая на пране на пари на обща стойност над 18 млрд. долара.

От тази дата се въвежда забрана за реклама на медицински услуги и процедури, в опит да се спре спекулативното предлагане на медикаменти с „чудодейни свойства“ и фармацевтичната промишленост да се изчисти от нерегламентирани лакерства.

От тази дата в специалния административен район Сянган (Хонконг) влиза в сила закон за забрана на тютюнопушенето на работните места, както и в ресторантите, парковете и плажовете. Законът е приет през октомври 2006 г.
http://calendar.dir.bg/inner.php?d=1&month=1&year=2007&cid=&sid=&eid=31025

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>