ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

януари 30, 2007

International Herald Tribune: Дали китайците са изобретили голфа

в категория Спорт

28.02.2006 г.

“Китайците се предполага, че са изобретили барута. Те са измислили също ръчната количка, чадъра, печатането, хартията и фосфоресциращата боя. В днешни дни, разбира се, те ни предлагат евтино практически всичко в големи количества. Но голфа?” пита Интернешънъл Хералд.

“Дали китайците са изобретили голфа и са го изнесли на запад векове преди на някой шотландски овчар да му хрумне да създаде игра от своята нелека участ.“ Китайците разполагат със силен аргумент, че именно те са играли голф за първи път. Музей в Хонконг има планове да представи доказателствата на изложба, която ще се открие до няколко седмици.

Картината ‘Есенен банкет’, от времето на династията Мин, изобразява представител на кралския двор, който играе игра, която поразително прилича на голфа. Картината е нарисувана през 1368 г. и на нея се представя играта чуйуан. Освен картината, на експозицията ще бъде изложен и китайски “Наръчник за игра с топка”, който описва чуйуан. Първите данни за голф в Шотландия, смятана за родина на играта, са от 1457 г.”
Цялата статия на Интернешънъл Хералд Трибюн четете на: http://www.iht.com/articles/2006/02/28/news/chinagolf.php
Bulgarian Post

http://www.bulgarianpost.com/story-read-1839.php

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.