ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

януари 30, 2007

Китай с нови правила за предпазване от СПИН

в категория Социални проблеми

14.02.2006 г.

Китайските власти известиха за новите правила за контролиране и превенция на вируса на СПИН.

Законът, който влиза в сила от 1ви март ще е свързан с осигуряване на безплатни тестове, както и безплатно лечение за бедни пациенти и бременни жени, които са носители на заразата.

Миналият месец, случаите на заразно болни бе по-малък от предишни периоди, но здравните агенции продължават да предупреждават за сериозния национален проблем. Новите правила правят от умишленото разпространяване на заразата криминално престъпление. Болните от СПИН и техните семейства също ще бъдат защитени от новият закон.

Естествено сега въпросът е, до колко ще бъде ефективен този нов закон.
Проблемът с Китай не е наличието на закони, а дали тези закони ще бъдат спазвани стриктно от структурата на местните власти.

По неофициални данни в Китай има около 650 хиляди носещи вируса на ХИВ, което е по-малко в сравнение с 2003, когато техният брой бе 840 хиляди.
В същото време, правителството оповести данни за миналата година, че 70 хиляди са били носителите на смъртоносната зараза.

За повечето от тях се смята, че са се заразили от използване на наркотици интравенозно, занимавали са се с проституция, както и клиентите им.
Според международни наблюдатели и експерти Китайското правителство не може да остане безучастно.

Международните организации смятат, че 10 милиона души могат да бъдат заразени до 2010 година, ако не се предприемат спешни мерки за превенция.
Bulgarian Post

http://www.bulgarianpost.com/story-read-1177.php

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.