ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

февруари 6, 2012

28 000 починали от СПИН в Китай през 2011 г.

в категория МЕДИЦИНА, Социални проблеми

СПИН взе 28 000 жертви миналата година в Китай, открити са нови 48 000 заразени с ХИВ вируса. Това предаде Синхуа, като се позовава на доклад на китайското министерство на здравеопазването, на Световната здравна организация и на Програмата на ООН за борба с ХИВ/СПИН. Според официалния документ в Китай инфектираните с вируса на СПИН наброяват 780 000 души, от тях 154 000 са развили болестта. През 2011 г. пациентите, получаващи антиретровирусно лечение са били 136 000.

Развитието на СПИН в Китай се характеризира с увеличаване на внесените случаи и на предаването на заразата по полов път, се казва в доклада, цитиран от Синхуа. Сексуалните отношения вече са основният начин за предаване на ХИВ вируса в Китай, където огромен скандал със заразена кръв разтърси през 90-те години провинция Хънан.

Според защитници на правата на болните броят на заразените със вируса на СПИН е значително по-висок от огласения от властите. Болните от СПИН дълго време бяха публично заклеймявани в Китай и трудно си намираха работа. Но отношението към жертвите на епидемията постепенно се променя благодарение на разяснителните и превантивните кампании.

http://lifestyle.ibox.bg/news/id_1624418488

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.