ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

януари 29, 2007

Изчезналият пистолет /Missing Gun/

в категория Филми

Kриминална драма
“ Изчезналият пистолет“ е филм на нахакания дебютант Чуан Лу, коренно различен от познатото съвременно китайско кино. Лу се кълне в Копола, но е направил нещо много по-близко до „Трейнспотинг“ с история а ла Куросава и в агресивния, гаменски стил на Гай Ричи.
След бурно празненство, полицаят Ма Шан (Уън Дзян от „Червено сорго“ на Джан Имоу) се събужда и установява, че пистолетът му го няма. Предишната вечер сестра му се е омъжила, а той няма спомен какво се е случило и как се е прибрал. В Китай, където притежаването на огнестрелно оръжие е строго забранено, да го загубиш може да ти коства всичко. Включително и живота, когато става ясно, че приятелката на ченгето е убита с липсващия пистолет. Ма Шан трябва да възстанови минута по минута събитията, за които нищо не помни…
Инфарктно темпо, насечен като изстрели монтаж, хард музика, сюрреалистични кадри, заснети от побесняла камера. Малко уестърнов хумор, абсолютно железни актьорски изпълнения. И прогнозата, че младежът, подписал “ Изчезналият пистолет „, ще надмине славата на Джан Имоу.
Режисьор: Чуан Лу
Сценарий: Чуан Лу
В ролите: Уън Дзян, Шъ Лян, Дзин Нин, Лиу Сяонин, Уей Сяопин, Пан Юн, У Юкуан
http://www.sunnyfilms.com/video/2004/Missing%20Gun/MissingGun.html

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.