ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

декември 13, 2011

В Китай арестуваха 608 души за трафик на деца

в категория Социални проблеми

Китайската полиция арестува 608 души за трафик на деца и освободи 178 деца, включително бебета, в акция, проведена десет провинции, съобщи Ройтерс.

Полицията е арестувала заподозрените на 30 ноември, съобщи министерството на обществената сигурност, което определи операцията като „една от най-големите победи в борбата с трафика“. Полицията съобщи, че през май в южната провинция Съчуан е била разкрита група, продала 26 деца в други области. Подобен случай е бил разкрит и през август в източната провинция Фудзиен.

Трафикът на деца е широкоразпространено явление в Китай, където контролът върху раждаемостта засили традиционните предпочитания към синовете, които се възприемат като бъдеща опора за възрастните родители и наследници на фамилното им име и доведе до аборти, убийства или изоставяне на момичета. Дисбалансът създаде криминално търсене на отвлечени или продадени момченца, но и на малки момиченца, предназначени за бъдещи булки, за които да бъдат платени големи суми от семейството на младоженеца при сключването на брак.

http://www.dnes.bg/world/2011/12/07/v-kitai-arestuvaha-608-dushi-za-trafik-na-deca.145851

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.