Китай арестува 12 000 за продажба на наркотици в интернет

30 окт 2011

Китайската полиция е арестувала 12 125 души по време на акция срещу продажбата на наркотици в интернет и конфискува 300 кг. наркотици, съобщи агенция „Синхуа“, цитирана от „Ройтерс“. Най-младият задържан е на 14 години. Арестите са започнали в началото на септември.

Полицията е научила за мащаба на проблема, след като разкрила видеочат стаи в двата западни града Ланджоу и Си-ан, които са били използвани за продажба на дребно на наркотиците.

„Новите потребители са били допускани до чат стаите само след като са представени от „познати“ и са приемали наркотици на живо пред уебкамери“, казва офицер от китайската полиция, цитиран от „Синхуа“.

„Престъпниците са започнали да използват интернет, защото по този начин е по-трудно да бъдат засечени“, гласи изявлението на полицията.

Интернет страниците трябва да споделят отговорността за такива нелегални дейности, което ще доведе до създаване на нови закони за справяне с проблема, добави „Синхуа“.


http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/10/30/1190901_kitai_arestuva_12_000_za_prodajba_na_narkotici_v/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>