ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

април 21, 2011

Строител №1 в Китай – с ръст в печалбата, благодарение на по-малките градове

в категория Бизнес, Социални проблеми

China Vanke Co., най-голямата строителна компания в Китай по пазарна капитализация, обяви ръст от 7% в печалбата си през първото тримесечие, като дружеството е продало повече апартаменти в по-малките градове, нещо което го предпазва от ефекта на правителствените ограничения в сектора, посочва Блумбърг.

Нетната печалба расте до 1,21 милиарда юана (185 милиона долара) или 0,11 юана на акция, за тримесечието приключило на 31 март. Приходите на компанията бележат ръст от 6% до 7,97 милиарда.

„Не се притеснявам за големите компании като Vanke, дори ако правителствените мерки продължат“ – коментира Дани Бао, базиран в Хонконг анализатор на Daiwa Securities Capital Markets Ltd. – „Компанията може дори да реализира ръст в пазарния си дял, ако намали цените“

Vanke, които коментираха, че ще възприемат „гъвкава стратегия по отношение на продажбите“, реализират ръст в печалбата, въпреки насочените към спекулантите ограничения от страна на правителството. В последните три месеца правителството интензифицира мерките, за да озапти повишенията на цените, като вдигна изискуемото самоучастие при покупката на второ жилище и повиши имотните данъци в градове като Шанхай и Чунцин.

Пекин и Гуанджоу пък наложиха ограничения през февруари, докато централната банка вдигна два пъти лихвите тази година.

http://www.spekulanti.com/2011/04/20/

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.