Клип за Северна Корея, приложим и за Китай и още нещо…

Според мен – изключително красиво и показателно. Бих искала и ние тук да имаме такъв дух:

http://www.youtube.com/watch?v=i-31Y59Ow3U&NR=1

Пекин и Шанхай в битка за спортни събития

Автор: Милен ГАНЕВ

04 април 2007

Пекин и Шанхай водят ожесточено съперничество за привличане на повече големи спортни събития, за да заслужат званието „водещ спортен център в Китай“, съобщава агенция „Синхуа“. В понеделник столицата обяви бюджет от 500 млн. юана (около 62.5 млн. долара) за международни прояви след провеждането на олимпийските игри през 2008 г., […]

Майкъл Ченг открива тенис академия в Китай

Сря, 2007-08-15

Бившият шампион на Откритото първенство на Франция Майкъл Ченг (САЩ) ще открие тенис академия в Южен Китай. Спортното съоръжение, което ще бъде изградено в Шънджън (провинция Гуандун), ще разполага с 51 тенискорта.

Целта на Ченг е да подпомогне местните таланти да направят пробив в световния тенис. В момента 35-годишният бивш професионалист работи с […]

Китай назначи за национален селекционер бивш треньор на Цървена звезда

Пет, 2007-09-14

Бившият треньор на Цървена звезда (Белград) Владимир Петрович беше назначен за национален селекционер на Китай, като задачата му е да класира най-многолюдната страна на планетата на Световното първенство през 2010-а година в Южна Африка.

Сръбският специалист заменя на поста Ратомир Дуйкович, който вече ще води само олимпийския отбор на страната и трябва да […]

Осъдиха шефа на Формула 1 за Китай

Босът на Формула 1 за Китай Ю Джъфей бе признат за виновен в обвинение по присвояване на държавни пари.

Китайският съд излезе с решението в началото на седмицата. Г-н Ю е използвал държавни пари за купуване на къщи и за други лични облаги.Присвояването е в особено големи размери и китаецът ще получи тежка присъда за […]

Седем левскари отиват в Китай

Нед, 2007-12-16 Новият треньор на Далиен Ратко Достанич прибира ненужните на „Герена“

Шампионският тим на Левски е изваден на сергията. „Тема Спорт“ научи, че седем футболисти от първия тим на сините са предложени на китайския Далиен, където от новия сезон наставник ще бъде сръбският специалист Ратко Достанич.

[…]

Петрович стана селекционер на Китай

Сърбинът Владимир Петрович е новият селекционер на китайския национален отбор. 52-годишният специалист има за задача да класира тима на Световното първенство в Южна Африка през 2010-а година.

Спортуващите заемат 40% от китайско население

2007-02-15 Както съобщи агенция Синхуа, на 14 т.м. зам.-завеждащият Отдела за масов спорт при Общокитайското спортно управление Сюй Чуан заяви, че Управлението ще се стреми до 2010 година спортуващите китайци да заемат 40% от общото население на страната.

[…]

International Herald Tribune: Дали китайците са изобретили голфа

28.02.2006 г.

“Китайците се предполага, че са изобретили барута. Те са измислили също ръчната количка, чадъра, печатането, хартията и фосфоресциращата боя.

[…]