Тревата спи (за чинглиша и още нещо)

Димитър Алтънков | Монреал

Когато усмихнатото момиче от магазина в Шънджън ме попита мило на английски как да ми помогне, не можах да скрия радостта си, че най-накрая съм попаднал на Мястото.

Последва разочарование, когато установих, че нейният английски се изчерпва с тази фраза, произнесена с лекота, усвоена вероятно в дните преди Универсиадата, състояла се […]

Кой е сега в Третия свят – САЩ или Китай?

Томас Фридман

в. Ню Йорк таймс

След като присъствах на грандиозната церемония по закриването на олимпиадата в Пекин и почувствах как вибрациите от стотици китайски барабанисти пулсират в гърдите ми, се изкуших да направя две заключения. Първото е: “Божичко, енергията, която излъчва тази страна, е ненадмината”, а второто: “Ние сме толкова изкуствени, трябва да […]

Спряха четири коня заради допинг

в. Топспорт

Нов допинг скандал избухна на 29-те летни олимпийски игри в Пекин. От Международната федерация по конен спорт изключиха четири коня от състезанията по прескачане на препятствия – индивидуално, след като животните дадоха положителни проби за допинг.

Един от уличените в употреба на забранени стимуланти е конят Камиро на бронзовият медалист от отборната надпревара […]

Хуй вдигна 348 кг и се окичи със златото в категория 69

Ляо Хуй (Китай) спечели златния медал в категория до 69 килограма при мъжете във вдигането на тежести на Олимпийските игри в Пекин.

Китаецът с благозвучното име зае първото място с двубой от 348 килограма (158 и 190), като бе над всички и в двете движения – изхвърляне и изтласкване.

Със сребърния медал се окичи Венсела […]

Олимпиадата започна!

Късмет за нашите участници. Както и очаквах, церемонията по откриването беше грандиозна. Макар да е в моя ресор, все пак подобно събитие е повече към спорта, затова няма да го отразявам, освен ако не се случи нещо по-пикантно и интересно.

Позволявам си да предам няколко полезни линка само, които са събрали момичетата от форума „Бг-Мамма“, […]

Билетите за олимпиадата в Пекин ще бъдат с микрочип

Билетите за церемониите по откриването и закриването на олимпиадата в Пекин ще бъдат с вграден микрочип, съобщават от БОК. В него ще има информация за собственика на ценния пропуск, като снимка, паспортни данни, адрес, електронна поща и телефон. Целта е за се избегнат фалшификациите. Игрите ще бъдат открити на 8 август на централния стадион, наречен […]

Карта на олимпийските обекти в Пекин

Можете да видите на:

http://www.mfa.bg/beijing/images/stories/olimp_map.JPG

Адидас и китайски рекламисти създават олимпийската реклама

От: Анелия Димитрова

Adidas и TBWA\China продължават кампанията си за Олимпийските игри

Кампанята «Together» съвсем съзнателно е поверена на китайски рекламисти и е създадена за китайския пазар. Китай е вторият по големина азиатски пазар, след Япония,и пръв като приоритет за развитие.

Под привичния слоган «Impossible is nothing» кампанията този път набляга на това, че привържениците […]

Китайски учени спират дъжда за Олимпиадата

Специалисти от Пекин успешно са успели да предотвратят валеж в опит да осигурят „суха“ церемония при откриването на Олимпийските игри на 8 август, предаде агенция Ройтерс. Стадионът, на който ще бъде организирано шоуто, няма покрив, и специалистите от Метеорологичната служба в Пекин са били натоварени със задачата да изпробват методи за предотвратяване на евентуалните валежи.

[…]