Китайският режисьор от шестото поколение Уан Сяошуай

cri

Неотдавна, китайският филм „Цинхун“с режисьор Уан Сяошуай спечели специалната награда на международния кинофестивал в Кан, която журито присъжда извънредно на този китайския филм.

Във филма „Цинхун“ се описва живота на едно обикновено семейство през 80-те години в Китай, от което и младото момиче Цинхун. Нейното семейство се премества от големия град Шанхай в планинския […]

Младият кинорежисьор Нин Хао с нашумелия му филм „Луд камък“

Тези дни един китайски филм наречен „Луд камък“ обра овациите в цял Китай. Бюджетът на филма е едва пет милиона юана, но приходите му вече възлизат на над 15 милиона юана. Създателят на този филм, Нин Хао, се превърна в един от най-добрите режисьори в Китай.

29 годишният Нин Хао е роден в град Тайюен, […]

Джан Дзъи – красавицата на китайското кино

2007-02-09

Актриса с почти вълшебна, неземна красота и едва сдържана енеригя, Джан Дзъи изгрява на световната филмова сцена с ролята на дъщерята на управителя в спечелилото множество награди приключение с бойни изкуства на Ан Ли „Тигър и дракон”.

[…]

Джеки Чан ще снима 10 филма в Китай

03/1/2007

Актьорът Джеки Чан съобщи в интернет сайта си, че има нова филмова компания в Китай. Той подчерта, че ще му трябват повече режисьори за големия проект.

[…]