Прожекция на филма „Живи“

Преди няколко дена поздравихме Стефан Русинов с превода на романа „Живи“ на Ю Хуа на български език. Днес съм щастлива, че специално за България г-н Русинов е организирал прожекция на едноименния филм утре, на 15.12, в платформата Youtube – линкът е в материала. Добре сте дошли да споделите с нас китаистите това изключително […]

Панорама на китайското кино 04-10.04.2016 г. в София

Добре сте дошли на Панорамата на китайското кино, която ще се проведе в Дома на киното в София в периода 04-10.04.2016 г. Вход – безплатен, билети – предварително раздаване до два билета на човек от петък на касите на Дома на киното.

За повече информация: http://us7.campaign-archive2.com/?u=72672bd1f1a4da67f0f2d5a30&id=7f57a90958&e=

Вълчият тотем

Стефан РУСИНОВ

на 20.11.2015 г.

Източник: FilmSociety

Цензура-мензура, обаче през последните десетилетия в Китай се върши усилена работа по запаметяването на щекотливата Културна революция — десетгодишния комунистически опит за пълно преосмисляне на култура и човек, вълнуващ, важен и поучителен период, както може да е поучителен само един грандиозен крах, изравящ такива части от същината на […]

Седмица на китайското кино във Vbox7

Днес стартира „Седмица на китайското кино“, съвместен проект на Посолството на Китайска народна република, „Нетинфо“ и радио „Китай“.

Шест пълнометражни китайски филма, чрез които всеки ще може да се докосне до традициите, културата и обичаите на Китай, представя Vbox7 през следващите две седмици на адрес:

http://vbox7.com/contests/chinesemovie/?

Филмите са със субтитри на български език и могат […]

Документална поредица за чудесата на Китай

Николай Димитров любезно ми предостави линка:

http://zamunda.net/details.php?id=132401&hit=1

Тук са всичките шест филма от поредицата на BBC Wild China.

Правят филм за клането в Нандзин

Продуценти от Китай, САЩ и Великобритания започнаха снимките на филм за клането в Нанджинг през 1937г.

„Purple Mountain“ ще разказва за зверствата на японската армия по време на нашествието в Китай през погледа на майка и дете от град Нандзин, където загиват стотици хиляди, предаде агенция Синхуа.

[…]

Летящи кинжали /十面埋伏/

Китай / Хонг Конг, 2004, 111′ Режисьор: Джан Имоу

[…]

Изчезналият пистолет /Missing Gun/

Kриминална драма “ Изчезналият пистолет“ е филм на нахакания дебютант Чуан Лу, коренно различен от познатото съвременно китайско кино.

[…]

Филмът „Ерос” пристига специално за Киномания 2005

„Ерос” пристига специално за Киномания 2005. Първата му среща с българските киномани е на 6 ноември от 20.30ч. в зала 1 на НДК.

[…]