ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

август 22, 2008

Спряха четири коня заради допинг

в категория Олимпиадата 2008 г.

в. Топспорт

Нов допинг скандал избухна на 29-те летни олимпийски игри в Пекин. От Международната федерация по конен спорт изключиха четири коня от състезанията по прескачане на препятствия – индивидуално, след като животните дадоха положителни проби за допинг.

Един от уличените в употреба на забранени стимуланти е конят Камиро на бронзовият медалист от отборната надпревара Тони Андре Хансен от Норвегия, като това вероятно ще доведе до лишаване на Норвегия от медала. От Международния олимпийски комитет коментираха лаконично, че ще се произнесат по случая в най-скоро време. Ако норвежците бъдет санкционирани, бронзовият медал ще получи отборът на Швейцария.

Останалите трима наказани ездачи са Денис Линч от Ирландия, Бернардо Алвеш от Бразилия и Кристиан Алман от Германия. От Международната федерация уточниха, че в пробите е открито веществото капсацин, което се дава за облекчаване на болки.

„Все още не е ясно как допингът е попаднал в организма на конете. Обикновено това става чрез различни мазила и лусиони“, коментира членът на ветеринарната комисия към Международната федерация по конен спорт Пол Фарингтън.

http://topsport.ibox.bg/news/id_747594860

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.