ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

декември 21, 2007

Китай предупреди за опасност от отвличане на самолети

в категория Олимпиадата 2008 г.

Китай отправи предупреждение за евентуални заплахи и опасност от отвличане на самолети по време на Олимпийските игри през август следващата година, когато въздушният трафик ще бъде изключително голям.

Опасността се поражда и от информацията за нарастналото проникване в страната на международни терористи. Представители на китайската полиция и гражданската авиация заявиха, че защитата на самолетите от отвличания ще бъде сериозен тест във връзка с очакваното 50-процентно увеличение на въздушния трафик на главните летища в страната по време на Игрите.

„На този етап работата срещу отвличания среща сериозни предизвикателства,“ заяви Чжан Синфън, заместник-министър по сигурността.

„Причината е, че някои международни терористични организации са проникнали в Китай и тяхна цел могат да станат най-вече самолетите, обслужващи вътрешните полети.

Ето защо полагаме усилия и работим усърдно за предотвратяване на подобни инциденти. За тази цел ще направим множество от тестове и учения“, каза още Синфън.

Първото учение срещу отвличане на самолети се проведе в Далиан (провинция Лиаонин).

В него взеха участие повече от 600 полицаи, авиация, помощен персонал, аварийни и спасителни служби. Учението включваше и осуетяване на отвличане след внезапно нападение на самолет и опит за похитяване от страна на пет души.

http://www.sport1.bg/sport1/node/62086

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.