ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

ноември 22, 2007

Хуните – Хуну в Китай

в категория Книги за Китай

Автор: Лев Гумильов

Книгата „Хуну в Китай“ е логическо продължение на монографията „История на народа хуну“ на Лев Николаевич Гумильов и е втори том от неговата „Степна трилогия“. Този забележителен труд авторът посвещава на сложен и слабо изследван период в историята на Китай и степните народи, като акцентира на бурния им живот, оказал огромно влияние върху съдбата на Европа.

Първата книга разказва за установяването и гибелта на великата държава на народа хуну и важната роля, която той изиграва противодействайки на китайската експанзия.
В „Хуну в Китай“ се обръща внимание на взаимоотношенията на номадите с живеещото уседнало население на Китай. Авторът разглежда протичащите историческите и етнографските процеси в неразривна връзка. Книгите му стават класика и бележат цяла епоха в хунологията.

Лев Гумильов може да бъде наричан историк само условно. Той е автор на дълбоко новаторски изследвания свързани с историята на номадите в Средна и Централна Азия в периода от 3. век пр.Хр. до 15. век сл.Хр., но прави и изследвания по историческа география-изменения на климата и ландшафта през същия период. Създател е на теорията за етногенезиса, автор на изследвания по проблемите на палеоетнографията на Средна Азия, история на тибетските и памирски народи през 1. век сл.Хр. Той е велик изтоковед, който отделя голямо внимание на народите от Великата степ, разглеждайки всичко от съвсем различна от общоприетото позиция.

Продукт: #18503
ISBN: 9789543610198
Издателство: Посоки
Категории: Други, История и Историческа наука
Страници: 288
Корица: Мека
Цена: 9.99 лв.

http://www.book.store.bg/c/p-p/m-320/id-18503/hunite-hunu-v-kitaj-lev-gumiliov.html

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.