ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

април 8, 2013

Китай възмутен от напрежението на Корейския полуостров

в категория Външна политика

Китай изрази възмущението си от растящото напрежение на Корейския полуостров, но подчерта, че посолството в Пхенян работи при нормален режим, след като КНДР призова чуждите дипломатически представителства да обмислят план за изтегляне от страната, съобщи Ройтерс.

„В момента напрежението на Корейския полуостров расте непрестанно и Китай изразява сериозно притеснение от това“, подчертава се в съобщение на китайското външно министерство. В него се допълва, че Китай настоява Северна Корея „настойчиво да осигури безопасността на китайските дипломати в Северна Корея, според Виенската конвенция и международните закони и норми“.

Китайското посолство работи при нормален ритъм, изтъкват от министерството и допълват, че Китай ще „защити законните права и ще осигури безопасността на китайските граждани и китайските компании в Северна Корея“.

Китайският президент Си Дзинпин пък заяви на форум на южния остров Хайнан, че нито една страна не „трябва да хвърля регион и дори целият свят в хаос заради егоистични печалби“. Стабилността в Азия, изтъкна той, „сега среща нови предизвикателства, докато горещите проблеми изплуват и съществува традиционна и нетрадиционна заплаха за сигурността“.

Припомняме, по-рано американският министър на отбраната Чък Хейгъл е наредил да бъде отложено планирано изстрелване на ракета с цел да се успокоят обтегнатите отношения със Северна Корея.


http://news.ibox.bg/news/id_1180655511

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.