ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

януари 3, 2013

„Да се ожениш за булка от Дзиндзян е по-добре, отколкото да обереш банка“

в категория Бит, традиции и обичаи, ЛЮБОПИТНО

Китайският производител на плочи за кухни и бани У Дуанбяо омъжи дъщеря си със зестра над 1 милиард юана (100 милиона британски лири), съобщи в. „Дейли телеграф“.

Сред даровете имало четири кутии злато, които щастливият баща поставил на леглото на младоженката, още Порше и Мерцедес, вързани с червени панделки.

Щедростта му обаче не свършила с това

Той открил сметка с начална сума 20 милиона юана и прехвърлил акции от компанията си Fujian Wanli Group на дъщерята, която вече е член управителния съвет в компанията. Към това добавил няколко имота – вили и магазин в гр. Цюенджоу. Освен това превел 15 милиона юана на две местни благотворителни организации за късмет.

Дъщерята на богаташа се омъжила за детската си любов на 28 декември, като е предвидено сватбата да продължи общо осем дена. Щастливецът е нейн приятел от детинството, представител на местната власт.

Милиардерите от гр. Дзиндзян напоследък се надпреварват кой ще даде по-голяма зестра на дъщеря си. Според хонконгски вестник да се ожениш за момиче от Дзиндзян, „е по-добре, отколкото да обереш банка“.

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.