ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

май 25, 2012

Китайският конгломерат Dalian Wanda стана най-големият собственик на кино салони в света

в категория Бизнес, ЛЮБОПИТНО

Китайският конгломерат Dalian Wanda стана най-големият собственик на кино салони в света, придобивайки американския гигант в бранша American Multi-Cinema (AMC) в сделка за $2,6 млрд., предадоха световните агенции.

Според условията на сделката китайската компания ще вложи до $500 млн. в развитието на AMC, които ще бъдат използвани за подобряване на техническите решения и намаляване на задълженията на американската мрежа от киносалони, допълва ИТАР-ТАСС.

Очаква се сделката да не доведе до промени в ръководството, работните места и общата стратегия за развитие на AMC, която е втората по големина верига киносалони в САЩ. Компанията има 18 500 служители, управлява 346 кинокомплекса с над 5000 киноекрана най-вече в САЩ и Канада. За приключване на сделката е необходимо одобрение от регулаторните власти и на двете страни.

Dalian Wanda е известна като голяма частна компания за недвижими имоти в Китай, която се е специализирана в сделките с недвижими имоти и е оператор на множество хотели, търговски обекти и киносалони.

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.