ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

февруари 6, 2012

Битката за китайския автомобилен пазар

в категория Промишленост

Китай изпреварва Германия по продажба на луксозни автомобили. Трите немски концерна BMW, Audi и Mercedes са в битка за необятния пазар.

Китай стана най-динамичноразвиващият се пазар на луксозни стоки, в това число и на автомобили. Той стана ключов за много от европейските производители. Именно Китай е на път да измести Германия от второто място по продажби на ексклузивни автомобили и да се нареди след САЩ в годишната класация.

Трите крупни немски производителя BMW, Audi и Mercedes-Benz разчитат пазарите в Китай и Америка да компенсират спада и рецесията в Европа. Забогатяването на китайските потребители увеличи търсенето на луксозни стоки там, докато в Германия и въобще в Европа икономическата криза охлади тези пазари.

Очакванията са в азиатската държава през 2012 г. да бъдат продадени 939 000 коли от този клас, докато предвижданията за Германия са 914 000. Затова и в Китай върви сериозна борба между Audi, които продават най-много коли от сегмента, BMW и Mercedes-Benz. За изминалите 11 месеца от 2011 г. Audi e отчел ръст на продажбите на този пазар с 283 600 автомобила. Показателите на BMW са увеличение с 40 % и общо 200 699 машини, докато за Mercedes-Benz резултатът е ръст от 31 % и общо 170 112 коли.

За да се справят с нарасналото търсене в Китай, BMW, Daimler и Audi планират, за втора поредна година да ограничат отпуските. В тази връзка Daimler се чувстват изоставащи и използват всякакви хватки за да догонят сънародниците си в „неразораната нива“.

Както вече ви съобщихме Daimler, който е собственик на ексклузивната марка Mercedes-Benz търси усилено китайски инвеститор, който да купи 5-10 % от акциите на концерна. Daimler има намерение да инвестира 2,87 милиарда долара в китайското автопроизводството.

http://www.automedia.bg/news/article_15174.html

404

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.