ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

декември 15, 2007

2008 – годината на Плъха

в категория Китайски зодиак

Според Китайския календар 2008 година е годината на Плъха, която се представлява от два елемента: земя, която се намира отгоре, и вода, разположена отдолу. Съобразно циклите на пораждане и разрушаване, които управляват взаимоотношенията между елементите, земята побеждава елемента вода. Следователно земята, намираща се върху вода, е символ на контрол. Но водата в годината на Плъха е много силна, а земята, намираща се на повърхността на водата, е лишена от опора и не е в състояние да обуздае океана. Това повече прилича на конфронтация между елементите земя и вода, отколкото на „надделяване“ на водата над земята. (още…)

март 10, 2007

Какво ни очаква през Новата година

в категория Китайски зодиак

Ние много обичаме празниците и затова е много странно, че рядко се сещаме за източната Нова година. Може би защото тя няма строго определена дата, и всеки път този празник се отбелязва в полунощ на деня на второто новолуние на зимното слънцестоене. (още…)

февруари 1, 2007

ГЛИГАН

в категория Китайски зодиак

Той носи мир и спокойствие под флага на чистотата. Чувствителни и галантни, родените под този знак са приятни събеседници и интересни сексуални партньори. Обикновено са доверчиви и чистосърдечни. (още…)

КУЧЕ

в категория Китайски зодиак

Честно и вярно, Кучето има силно развито чувство за дълг. Най-благородните черти на човешката природа са събрани в него. Рядко привлича отведнъж вниманието, но никой не умее да слуша като него. Предаността му може да стигне до себеотрицание, готово е да направи всичко за приятелите си. Има неспокоен нрав, непрекъснато е нащрек, крайно е упорито. (още…)

ПЕТЕЛ

в категория Китайски зодиак

Родените под този знак са открити и непринудени хора, които не угодничат, казват истината в очите и поради това често ги смятат за груби, дори агресивни. Всъщност те са дълбоко искрени, но недипломатични. (още…)

МАЙМУНА

в категория Китайски зодиак

Имат силно развито чувство за хумор и са много забавни. Те са интелектуални и многостранно развити личности, разбират и се интересуват от всичко. (още…)

ОВЦА

в категория Китайски зодиак

Елегантна, артистична и влюбена в природата, Овцата би могла да бъде най-очарователна от знаците, ако не беше толкова капризна и песимистична. Тя никога не е доволна от съдбата си. (още…)

КОН

в категория Китайски зодиак

Конете изглеждат добре, умеят да се обличат, имат добри обноски. Ползват се с благоразположението на околните, често успяват в политиката и обществените отношения, но не са толкова умни, колкото изглеждат – нещо, което те самите откриват преди другите да са го забелязали. (още…)

ЗМИЯ

в категория Китайски зодиак

В християнските страни змията има лоша репутация, докато в Азия я почитат за нейната мъдрост и проницателност. За китайците това са най-умните и прозорливите, но и най-алчните животни. (още…)

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.