ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

юни 13, 2016

ПОКАНА! Изложба „Лице в лице с китайската живопис“

в категория БЪЛГАРО-КИТАЙСКИ ОТНОШЕНИЯ, Изобразително изкуство

Институт Конфуций-София има удоволствието да ви покани на изложбата „Лице в лице с китайската живопис“, която се открива на 17.06.2016 от 18.00 в сградата на Института.
Авторката Джао Мин е млад и изключително талантлив творец с разностранни умения. Тя пристига в България преди година като доброволец учител по китайски език в 138 СОУ „Проф. Васил Златарски“. Отдавайки се на преподавателската дейност, тя пътува и из България, като заобичва нашата красива страна. Така, тя създава чрез картините си истински мост между България и Китай.

април 30, 2008

Художникът Юе Миндзюн

в категория Изобразително изкуство

Юе Миндзюн е най – скъпо продаваният съвременен китайски художник. На търговете на Sothby’s през 2007 неговата картина по пародия на картината на Едуард Мане „Екзекуцията на император Максимилиан„ достигна цена $5.9 млн.

В неговите картини има две интересни неща: усмивката на неговите персонажи, в която могат да се преброят 32 зъба и , че те, персонажите, приличат на своя творец. (още…)

ноември 20, 2007

Художникът Джан Тунлу (张同禄 )

в категория Изобразително изкуство

cri

Добър вечер, скъпи приятели! Добре дошли в рубриката „Китайска култура и изкуство“. Скъпи приятели, вие може би сте виждали истински китайски порцелан – това е много старо китайско художествено изкуство с много сложен технологичен процес. А майсторът-художник Джан Тунлу е единствения технолог за този процес в страната и е наричан „Първият технолог за производството на синьо-бял порцелани“ В днешната ни рубрика ще ви запозная с репортаж за него и изкуството на порцелана. (още…)

март 11, 2007

Калиграфия

в категория Изобразително изкуство

2006-12-08
Калиграфията е изкуство на сътворяване на красиви или елегантни писмени знаци. Самата дума буквално значи ‘красиво писане’ и допреди изобретяването на книгопечатането, което е едно от важните китайски изобретения, то е било задължително при написването на книги. (още…)

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.