ВСИЧКО ЗА КИТАЙ

中国大观园

от Яна Шишкова и приятели на Китай

август 9, 2008

Китайският режисьор от шестото поколение Уан Сяошуай

в категория Актьори и Режисьори

cri

Неотдавна, китайският филм „Цинхун“с режисьор Уан Сяошуай спечели специалната награда на международния кинофестивал в Кан, която журито присъжда извънредно на този китайския филм.

Във филма „Цинхун“ се описва живота на едно обикновено семейство през 80-те години в Китай, от което и младото момиче Цинхун. Нейното семейство се премества от големия град Шанхай в планинския район на провинция Гуейджоу през 60-те години, за да помага на тамошното строителство. Във филма главно се описва любовната трагедия между момичето Цинхун и любимия й Сяо Гън. (още…)

Младият кинорежисьор Нин Хао с нашумелия му филм „Луд камък“

в категория Актьори и Режисьори

Тези дни един китайски филм наречен „Луд камък“ обра овациите в цял Китай. Бюджетът на филма е едва пет милиона юана, но приходите му вече възлизат на над 15 милиона юана. Създателят на този филм, Нин Хао, се превърна в един от най-добрите режисьори в Китай.

29 годишният Нин Хао е роден в град Тайюен, провинция Шанси, и е от първото поколение, следствие на политиката „едно семейство – едно дете“. Докато е в средното училище, Нин Хао има дълбок интерес към рисуването и музиката и дори създава оркестър. За учителите, той е непослушен ученик. (още…)

април 26, 2007

Джан Дзъи – красавицата на китайското кино

в категория Актьори и Режисьори

2007-02-09

Актриса с почти вълшебна, неземна красота и едва сдържана енеригя, Джан Дзъи изгрява на световната филмова сцена с ролята на дъщерята на управителя в спечелилото множество награди приключение с бойни изкуства на Ан Ли „Тигър и дракон”. (още…)

януари 29, 2007

Джеки Чан ще снима 10 филма в Китай

в категория Актьори и Режисьори

03/1/2007

Актьорът Джеки Чан съобщи в интернет сайта си, че има нова филмова компания в Китай. Той подчерта, че ще му трябват повече режисьори за големия проект. (още…)

Creative Commons License
Публикациите, подписани от Яна Шишкова, ползват условията на Криейтив Комънс лиценз.
Всички останали принадлежат на техните автори!

krasota

Търсене:

Категории:

bodypaint

Навигация:

Учете китайски в 138-мо СОУ

Учи в Китай! Виж как.